Карантин заважає аграріям Дніпропетровщини?

Як і вся Україна Дніпропетровська область живе в умовах карантину, але, як кажуть місцеві аграрії “польові роботи кращих часів не чекатимуть”, тому уже активно працюють у полі.

карантин

Посівна на Дніпропетровщині: що вже зроблено

Незважаючи на карантин, фермери вчасно почали посівну кампанію. До того ж нещодавно український уряд послабив обмеження для землевласників, що дозволило їм виходити в поле, повноцінно працювати, купувати необхідну аграрну продукцію та посівний матеріал.

Директор інституту зернових культур Владислав Черчель з приводу посівної на Дніпропетровщині говорить:

Рання весна скоригувала плани фермерів, тому польові роботи були розпочаті раніше. Наразі засіяно 50% від прогнозованої площі. Озимі підживлені у повному обсязі. В області лише 5% слабких полів, і загалом Дніпропетровщина вже має непогані показники по посівній”

Стан озимих Владислав Юрійович характеризує як задовільний та хороший.

Чекають засівання лише поля, де планують садити соняшник та кукурудзу. Але це нормальна ситуація, адже їх завжди висаджують після 15 квітня за сприятливих погодних умов.

Дані Міністерства економіки щодо посівної

Якщо говорити загалом, то карантин та пов’язані з ним заходи не суттєво вплинули на польові роботи та їх графік. Міністерство економіки зазначає, що всі фермери та робітники аграрної сфери мають усе необхідне:

  • Засоби захисту для рослин.
  • Мінеральні добрива.
  • Паливно-мастильні матеріали.

Редакційна команда MIZEZ

asdf