Пенсіонерам буде зручніше оплачувати “комуналку”

На засіданні 8 квітня Кабінет міністрів України ухвалив рішення про можливість дистанційної оплати житлово-комунальних послуг. Цей проект стосується зокрема тих, у кого обмежений доступ до інтернет-банкінгу. 

пенсіонери

Прес-служба Міністерства соціальної політики України повідомляє, що цей проект буде втілений у життя за підтримки АТ “Укрпошта” та 43 банків країни. 

Відтепер, завдяки цьому проекту, кожен пенсіонер або особа, що отримує соціальні виплати через банк, має змогу дистанційно оплачувати всі комунальні послуги. Для цього треба просто зареєструватися у системі дистанційного обслуговування або зателефонувати на гарячу лінію банку, надавши всю інформацію, необхідну для оплати комунальних послуг.

Пенсіонери, які не мають постійного доступу до інтернету, можуть оплатити “комуналку” безпосередньо у листоноші під час отримання коштів або замовити цю послугу по телефону. 

Окрім цього, банки разом із підприємствами повинні забезпечити всім одержувачам пенсій та різних виплат можливість зняття готівки у платіжних терміналах. А тим, хто отримують пенсії та виплати у відділеннях “Укрпошти”, листоноші можуть доставляти гроші додому.

Редакційна команда MIZEZ

asdf