Прогноз на весну: повернення зими і спекотний травень

Українські синоптики одностайні в тому, що нас чекає рання весна, а також настання літа вже в середині травня. Такий різкий перехід до літньої погоди призведе до опадів нижче норми. Прогноз на весну допоможе аграріям підготуватися заздалегідь.

Mizez Прогноз на весну

Квітень: тепла весна з великою кількістю зелені

Особливість нинішньої весни — відсутність паводків. Річки не виходять з берегів, оскільки немає сніжного покриву, а тому трава почне активно зростати вже на початку місяця (місцями вона пробивалася і в лютому). Крім того, квітень буде відрізнятися наступним:

  • Температура буде на 2 градуси вище норми.
  • Можливий дефіцит опадів.
  • До Великодня буде сиро і досить прохолодно.

Дощі будуть в межах 80-90% від норми — і це стосується всіх 3 місяців весни. Можлива поява циклонів, які забезпечать рослинність оптимальною кількістю вологи. Трава почне активно рости і зазеленіє вже на початку місяця.

Прогноз погоди на травень

Опадів в цьому місяці буде мало, тому рослинам потрібен буде додатковий полив. Очікується посушливий і спекотний травень: прогнозується, що з 2 по 27 число практично не буде дощу. Винятком будуть лише Карпати. Таким чином, щоб уникнути неврожаю, необхідно подбати про додаткове зволоження культур. 

Редакційна команда MIZEZ

asdf