Післявірусне майбутнє сільського туризму

Коронавірус так чи інакше змінив життя всіх нас. Особливо тих, у кого є бізнес. Власники бізнесу тепер повинні швидко підлаштовуватися під умови нового часу та планувати стратегію посткарантинного розвитку. Особливо це стосується туристичного бізнесу (як локального, так і міжнародного). 

сільський туризм

Що буде з українським сільським туризмом? 

Туристична криза йтиме в ногу з економічною. Адже внаслідок матеріальних збитків чи проблем з роботою під час карантину у людей може просто не залишитися грошей на подорожі. Така думка експерта з розвитку закарпатського туризму Олександра Коваля. 

Однак криза — ще й час кардинально змінити формат бізнесу. Вдосконалити його. Освоїти онлайн-простір і при будь-якій нагоді бути готовим заявити про себе на ринку. 

Олександр Коваль підкреслює, що зараз господарі сільських садиб мають достатньо часу, щоб проаналізувати: яким був мій клієнт? Чи був він повністю задоволений відпочинком? На які послуги був попит, а на які — ні?

За словами експерта, коли карантин мине, люди перш за все захочуть виїхати за місто. А для багатьох українців сільський туризм стане недорогою та приємною альтернативою подорожам за кордон. Тому без прибутків господарі садиб після карантину точно не залишаться. 

Олександр Коваль налаштований оптимістично: “Після кризи завжди йде відновлення й розвиток”. Ми теж переконані, що майбутнє в українського сільського туризму є й усі труднощі цієї галузі тимчасові. 

Редакційна команда MIZEZ

Схожі статті по темі:

asdf