Син екс-мера Харкова став власником 55% компанії «Агролатінвест»

Син екс-мера Харкова став власником 55% компанії «Агролатінвест» Mizez.com

Антимонопольний комітет України (АМКУ) надав синові екс-мера Харкова Володимира Шумілкіна Олексію дозвіл на концентрацію понад 50% ТОВ «Агролатінвест» (с. Станичне Харківської обл.), яке раніше належало Джорджу Рору (громадянин США) і Морісу Табасініку (Австралія). Про це пише MIZEZ з посиланням на інформагентство «Інтерфакс-Україна».

Відповідний запит АМКУ схвалив на засіданні 3 червня, а 14 червня оприлюднив деталі цього рішення на сайті. За даними Єдиного держреєстру юросіб та фізосіб-підприємців, операція з переходу активу у володіння Олексія та Володимира Шумілкіних завершилася 9 червня. Наразі екс-меру Харкова належать 45% "Агролатінвесту", його синові — 55%.

Згідно з даними відомства, ТОВ займається вирощуванням і реалізацією пшениці, ріпаку, сої, соняшнику, кукурудзи. «Агролатінвест» у 2020 році наростив чистий прибуток у 19 разів порівняно з 2019 роком — до 82,4 млн грн, виручка зросла вдвічі — до 291,5 млн грн.

Володимир та Олексій Шумілкіни є бенефіціарами групи суб'єктів господарювання, що займається вирощуванням зернових і зернобобових культур, насіння олійних культур, складуванням нафтопродуктів, наданням в оренду нерухомості та управлінням ним за винагороду, наданням стоматологічних та готельних послуг, послуг спортивних клубів та кафе, а також оптовою торгівлею пальним. Володимир Шумілкін був мером Харкова з 2002 до 2006 року.

Бізнесменам Джорджу Рору та Морісу Табасініку належить група фондів під управлінням NCH Capital (США). Також в Україні їм належить група компаній "Агропросперіс" та Агропросперіс Банк (Київ).

Земельний банк ГК "Агропросперіс" становить 430 тис. га, загальні потужності зі зберігання — 800 тис. тонн. Група вирощує і постачає на експорт понад 2,5 млн тонн зернових та олійних культур за рік.

Група здійснює діяльність за двома напрямами: агровиробництво (50 компаній і 12 елеваторів) і розвиток ланцюжка доданої вартості для малих і середніх агровиробників, який передбачає постачання виробничих матеріалів, впровадження передових технологій вирощування агропродукції, фінансування через Агропросперіс Банк, пряму логістику і реалізацію агропродукції за форвардними контрактами в іноземній валюті.

Редакційна команда MIZEZ

Олеся Мартюк

Схожі статті по темі:

asdf