Уряд дозволив продаж запчастин під час карантину

Нещодавно були внесені зміни до постанови, яка стосується запобігання поширенню коронавірусної інфекції. Йдеться там і про продаж запчастин для сільськогосподарської техніки у період карантину.

запчастини

Що було дозволено

Якщо раніше була заборонена діяльність закладів торгівлі (крім продуктових та аптек), то зараз уряд дозволив:

  • продавати запчастини для автотехніки, зокрема і для сільськогосподарської;
  • продавати молодняк сг птиці;
  • працювати фінустановам, зокрема кредитним спілкам та ломбардам.

Подібні рішення були прийняті, аби забезпечити нормальну роботу важливих для суспільства галузей. Відтепер є можливість без перешкод вести аграрний бізнес, починати польові роботи. Спрощення доступу до фінансових ресурсів також необхідно населенню для подолання кризи. Про це заявив міністр економіки, торгівлі і сільського господарства Ігор Петрашко.

Дотримання заходів безпеки

Дозвіл роботи зазначених вище учасників ринку не скасовує необхідність використання заходів захисту від поширення вірусу. Так, уряд дав рекомендації бізнесу: не допускати скупчення людей в приміщенні, не створювати черг, забезпечити відвідувачів засобами дезінфекції, а персонал — захисними масками.

Аптеки повинні працювати цілодобово. У торгових залах магазинів і інших закладів потрібно дотримуватися правила: один відвідувач на 10 м². Дистанція між людьми повинна становити мінімум 1,5 метри.

Редакційна команда MIZEZ

Схожі статті по темі:

asdf