Як усунути наслідки дії стресів під час закладання рядів качана у кукурудзи?

Холод, нестача азоту, який внаслідок злив промився з зони кореня, а також гербіцидний стрес у фазі 5 листків — несприятливі умови для нормального закладання рядів качана у кукурудзи.

Це критичний період у розвитку культури, оскільки будь-який стрес призводить до закладання меншої кількості рядів зерен. Наприклад, якщо для певної лінії кукурудзи властиво мати 16-18 рядів зерен, а на окремому качанові сформувалося їх усього 12, це свідчить про вплив стресів на  V5-V7 стадії.

Для усунення наслідків дії несприятливих погодних умов та інших негативних факторів ми рекомендуємо провести підкормку кукурудзи безпечною кількістю карбаміду разом із антистресантами

protium
протиум protium

Успішно вивести рослини зі стресу і стимулювати їхній розвиток допоможе продукція від іспанської торгової марки Fertival, зокрема антистресант-стимулятор Protium.

Препарат містить калій, фосфор, азот і всі 20 протеїногенних вільних L-амінокислот. З амінокислот синтезуються білки, від яких залежить стійкість рослин до стресів і подолання їхніх наслідків. Також Protium:

поліпшує синтез фітогормонів;

активізує фізіологічні, біохімічні та продуційні процеси;

стимулює природний захист від патогенів;

покращує якість урожаю.

Дізнавайтеся на нашому сайті більше про застосування Protium на різних культурах: https://cutt.ly/wntDnom

Отримати повну консультаційну підтримку щодо характеристик продукції «Солантіс Україна», норм її внесення та безпосереднього підбору систем захисту і живлення: https://cutt.ly/tvssb67

asdf