“Укрзалізниця” відтермінувала нові умови перевезення

Новий договір на перевезення вантажів буде введено в дію 1 червня 2020 року — на 2 місяці пізніше, ніж було заплановано. Про це пише газета “Агробізнес Сьогодні”.

перевезення вантажів

Таке рішення керівництва АТ “Укрзалізниця” має на меті підтримати український бізнес в умовах карантину й мінімізувати обмеження й можливі ускладнення в роботі протягом цього періоду. Тому вантажі поки що будуть транспортуватися на старих умовах, згідно з якими тариф залежить не від витрат на перевезення, а від класу вантажу.

Чому пропонуються нові умови перевезення

На думку в. о. голови правління “Укрзалізниці” Желько Марчека, введення єдиних норм допоможе ринку перевезень вантажів залізницею зберегти ефективні та конкурентоспроможні умови роботи. Також у клієнтів буде можливість замовити на тривалий термін послуги перевезень вагонами компанії, повідомляє прес-служба “Укрзалізниці”. Раніше планувалося, що нові норми роботи набудуть чинності з 1 квітня.

Наразі керівництво АТ “Укрзалізниця” працює з усіма зверненнями й зауваженнями бізнес-спілок (як-от Європейська бізнес-асоціація, Українська зернова асоціація) та Антимонопольного комітету, які стосувалися умов нового договору на перевезення вантажів, щоби вдосконалити його і зробити ще більш комфортним для обох сторін.

Редакційна команда MIZEZ

Схожі статті по темі:

asdf