Коронавірус і море

Введення режиму карантину істотно вплинуло на всі бізнес-процеси України та на всі галузі економіки. Криза торкнулася і сфери морського бізнесу. Про це повідомляє “Економічна правда”.

Коронавірус і море Mizez

Криза крюїнгових компаній

Одними з перших постраждали крюїнгові компанії, які набирають екіпаж і обслуговуючий персонал на судна. Відомо, що раніше наша країна була серед лідерів по кількості професіоналів-моряків, які працюють під прапором інших країн.

“Починаючи з 17 березня роботу припинили медичні центри, які забезпечують проходження моряками передрейсового медичного огляду,” — зазначає Артем Волков, керівник практики морського права ЮФ "АНК".

Через закриття кордонів і припинення авіасполучення роботодавці були змушені продовжити контракти для моряків. Також почалися проблеми з нестачею фахівців у деяких командах. 

Криза у сфері морських перевезень

Пропускні пункти у морпортах "Усть-Дунайськ" та "Скадовськ" закрилися до завершення карантину. Також Державною прикордонною службою встановлені обмеження для членів екіпажів суден, що обслуговуються в морпортах України. Під час карантину морякам заборонено сходити на берег із судна під час його стоянки у порту України.

Через обмеження у портах інших країн вже відчуваються проблеми з транспортуванням вантажів. Через це очікується подорожчання імпортних продуктів харчування.

Зараз сфера морського бізнесу, як і всі інші галузі економіки зазнає значних збитків. 

Редакційна команда MIZEZ

asdf