МВФ: допомога Україні під час кризи

Україна чекає траншу від МВФ допомога у розмірі 4 млрд доларів буде направлена у стабілізаційний фонд державного бюджету. Вона буде спрямована на подолання кризи, пов’язаної з коронавірусом. Про це пише Уніан.

МВФ: допомога Україні під час кризи Mizez

Умови отримання траншу від МВФ

МВФ обіцяє, що Україна отримає кошти лише після того, як запровадить ринок землі, а також ухвалить закон про банківське регулювання. Наразі закон про землю вже прийнятий, а інший – чекає розгляду. Його проект було вже схвалено у першому читанні.

Після того, як закон про банківське регулювання буде прийнятий, упродовж 15 днів Україна отримає спочатку 1,7-2 млрд доларів кредиту. Дані кошти необхідні для стабілізації ситуації в країні, щоб подолати нинішню кризу, пов’язану з коронавірусною інфекцією.

Програма фінансування від МВФ

Ще у грудні 2019 року Україна та МВФ досягли домовленостей про програму розширеного фінансування, розраховану на три роки. Деталі програми:

  1. Її надають країнам, що розвиваються або таким, які мають низький рівень доходу.
  2. Програма розширеного фінансування має обсяг 5,5 млрд доларів.
  3. Для отримання коштів потрібно виконати низку умов.

У МВФ заявили, що вони готові додатково допомогти країнам, з якими вони співпрацюють, і для цього планують виділити кредитний потенціал розміром у 1 трлн доларів.

Редакційна команда MIZEZ

Схожі статті по темі:

asdf