Допомога від ЄС українським фермерам

Дрібні фермери України отримають від ЄС 25 млн євро. Нещодавно Урядом була ухвалено три угоди, які дозволять отримати грошову допомогу від Євросоюзу. Вона сприятиме розвитку галузі сільського господарства в країні.

Допомога від ЄС українським фермерам | MIZEZ

Деталі угоди

Денис Шмигаль повідомляє, що дана допомога буде тим додатковим ресурсом, який дозволить швидко подолати наслідки кризи, спричиненої коронавірусом. Дрібному бізнесу буде легше розвиватися та відновлюватися після кризового стану.

Перша угода спрямована на реалізацію програми щодо грантів та підтримки регіональних проектів, розвитку малого бізнесу на місцях. Угода передбачає отримання 20 млн євро.

Друга угода – це співробітництво у сфері євроінтеграції. Тут мова йдеться, у тому числі, й про зону вільної торгівлі, а також про асоціацію з ЄС. Третя програма спрямована на підтримку та розвиток сільськогосподарської галузі в Україні. Допомога передбачена саме для малих фермерських домогосподарств. Це дозволить отримати конкурентоспроможну продукцію, наповнити ринок якісним товаром, в перспективі – підтримати вітчизняну економіку. Саме за цією угодою сума допомоги складає 25 млн євро.

Редакційна команда MIZEZ

Денис Кулішов

Схожі статті по темі:

asdf