Липневі ціни на продукти, непродовольчі товари та послуги: що змінилося?

За липень ціни змінилися у середньому на 0,6 відсотка. При цьому, інфляція, у порівнянні із цим же періодом минулого року, залишилася такою ж – вона становила 2,4%. Стримуючим фактором інфляції було повільне зростання вартості продуктів харчування, а також збільшення пропозиції із боку вітчизняних та іноземних виробників.

Продукти Україна

Ситуація із цінами на харчі

Досить невеликий попит призвів до того, що ціни на продукти м’ясної промисловості, кондитерської, а також на прянощі, морозиво та чай зростали повільно. Молочні вироби сповільнилися у подорожчанні через збільшення пропозиції. Також несуттєво подорожчали вироби із борошна. А ось олії соняшника та оливок залишилися на тому ж рівні, що й минулого року.

Впали темпи зростання вартості й на сирі продукти, адже вже поступили надходження із нового врожаю, був поновлений рух транспорту, збільшився імпорт. Таким чином, впала в ціні картопля, помідори і капуста, свинина та цукор. Зростання цін на часник, кабачки, огірки сповільнилося. Експерти відмітили, що вартість борщового набору знизилася на 15 відсотків.

ціни на продукти мізез

Непродовольчі товари та послуги

А ось вартість медичних, фінансових та страхових послуг зросли. Подорожчав і мобільних зв’язок. Підвищили свої ціни й заклади по догляду, ресторани й кафе, спортивні центри. Підвищили вартість ліків й аптеки. Послуги кінотеатрів, туристичних агентств, готелів залишилися на минулому рівні через різке падіння попиту.

Автомобілі почали дорожчати, а побутова техніка дещо знизила темпи падіння цін. Це зумовлено одними й тими же чинниками – послабленням гривні, а також відкладеним попитом покупців. Вартість книг, одягу, товари для особистого догляду майже не змінилася, подорожчання уповільнилось. Причина – багато товарів було отримано раніше, вони знаходилися на складах у великій кількості. Помірно зростала вартість алкогольних напоїв.

Сповільнилося падіння цін на пальне, адже, ціни на нафту почали знову зростати, а попит на нього залишився на тому ж рівні.

Раніше ми повідомляли: ЯГОДИ ТА ФРУКТИ ДОРОЖЧАЮТЬ: ЧОГО ОЧІКУВАТИ ВІД ЦІН?

Щоб отримувати новини вчасно, підпишись на наш телеграм-канал.

Редакційна команда MIZEZ.

Денис Кулішов

Схожі статті по темі:

asdf