Ціна на моркву поступово знижується, але її вартість вища минулорічної

Морква дешевшає, але рівень цін вищий минулорічного. Наразі спостерігається падіння ціни через збільшення пропозиції товару з боку фермерських господарств. Але все одно – вартість цієї культури є на 16 відсотків вищою, ніж у цей же період торік.

Ціна на моркву поступово знижується, але її вартість вища минулорічної | MIZEZ

Актуальна ситуація та її причини

Зараз морква, яка вже встигла вродити у 2020 році, має ціну від 7 до 10 гривень за кілограм. А це на 22% відсотки дешевше, ніж минулого тижня. Звісно, наведено середні дані – вартість коренеплоду в різних регіонах може відрізнятися.

Падіння ціни на моркву було спричинено тим, що наразі спостерігається невеликий попит на овоч. Тому торгові компанії та мережі супермаркетів закуповують товар невеликими партіями, побоюючись продати не весь придбаний товар. Зараз спостерігаються досить низькі темпи реалізації овочу, покупці мало цікавляться морквою нового врожаю. Падіння купівельної спроможності спричинено впливом карантинних заходів, адже багато людей побоюється робити великі закупи – тому вони намагаються економити. Окрім цього, багато людей тримає власні присадибні ділянки, де вирощує моркву, яка почала давати перший урожай.

Зниження ціни спостерігається вже протягом двох тижнів. Але, незважаючи на це, морква все одно є дорожчою, ніж торік – на 16 відсотків.

Редакційна команда MIZEZ

Олександр Власюк

Схожі статті по темі:

asdf