Країни ЄС просять Україну допомогти з працівниками

Європейським країнам зараз катастрофічно не вистачає кадрів для виконання сезонних робіт. Через те, що більшість заробітчан повернулися додому, країни ЄС просять допомогти Україну з працівниками. Через закриття кордонів робітники не мають змоги виїхати самостійно, як раніше. Отже, необхідна допомога на державному рівні.

Європа

Допомога Європі

Не секрет, що зараз багато підприємств у країнах Європи знаходяться у пошуку сезонних робітників, зокрема й з України. Декілька країн навіть зробили офіційні запити на в’їзд українських заробітчан для виконання сезонних робіт. Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба зазначає: 

«Наразі отримано 2 таких запити, але ми прогнозуємо, що згодом їх буде набагато більше».

Але офіційних домовленостей поки що немає. Зазначається, що подібні запити стосуються лише тих працівників, які раніше були в ЄС та позитивно себе зарекомендували. Саме таких людей підприємства хочуть залучити до сезонної роботи з подальшим поверненням.

Один із запитів було надіслано із Фінляндії вони планують залучити 1500 українців в агросекторі. Зазначимо, що минулого року до Фінляндії на сезонні роботи поїхало приблизно 14 тисяч українців.

Як буде організована поїздка

Після укладання договору з європейською країною, починають розробляти процедуру щодо виїзду українських заробітчан за кордон та організації їх перебування в умовах карантину. 

За словами Дмитра Кулеби, найбільш контрольованим рішенням є відправляти сформовану групу людей чартерним літаком або залізничним транспортом. Також зазначив, що кожна країна, яка прийматиме працівників, буде вимагати наступного:

  •     Проходження тесту на коронавірус.
  •     Перебування на обсервації після прильоту.
  •     Уникнення контактів з іншими співробітниками.

Конкретні вимоги буде висуває країна та підприємство, яке буде приймати робітників.

Редакційна команда MIZEZ

Схожі статті по темі:

asdf