6 червня до Варшави прилетить друга група трудових мігрантів з України

За словами генерального директора польської компанії з працевлаштування Gremi Personal Томаша Богдевича, 6 червня 185 громадян України прилетять чартерним авіарейсом до Варшави на виконання сезонних робіт. Це буде вже друга група трудових мігрантів, яку залучають до роботи у споживчій та логістичній сферах.

Українські заробітчани в Польщі

Томаш Богдевич заявив, що рішення про організацію другого чартерного авіарейсу було прийнято 27 травня:

«6 червня ми готові зустрічати громадян України. Це буде вже другий чартерний авіарейс з київського аеропорту Бориспіль з 185 українцями на борту».

Наразі багато підприємств у країнах Європи знаходяться у пошуку сезонних робітників, зокрема й з України. Деякі країни зробили офіційні запити на в’їзд трудових мігрантів для виконання сезонних робіт і вже щонайменше 3 чартери з українськими заробітчанами вилетіло до Польщі, Австрії та Фінляндії.

Генеральний директор Gremi Personal також зазначив, що у випадку нестачі робочих рук у Польщі, компанія продовжуватиме організацію чергових спецавіарейсів з українцями.

Вимоги до мігрантів

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба раніше зазначав, що кожна країна, яка прийматиме працівників, буде вимагати наступного:

  1. Проходження тесту на коронавірус.
  2. Перебування на обсервації після прильоту.
  3. Уникнення контактів з іншими співробітниками.

Конкретні вимоги буде висувати країна та підприємство, яке прийматиме робітників.

Загалом у Польщі на сьогодні перебуває до мільйона трудових мігрантів з України. Та навіть попри це польський ринок праці потребує десятків тисяч сезонних працівників.

Нагадаємо, 24 травня з України чартерним авіарейсом МАУ було перевезено 178 трудових мігрантів з України. Усі пасажири були доставлені у різні міста Польщі для проходження 14-денної обсервації. 

Редакційна команда MIZEZ

Лінник Лариса

Схожі статті по темі:

asdf