Друга група трудових мігрантів з України прилетіла до Варшави

6 червня 186 громадян України прилетіли 2 літаками до Варшави на виконання сезонних робіт. Це вже друга група трудових мігрантів, яку залучають до роботи у споживчій та логістичній сферах.

Друга група трудових мігрантів з України прилетіла до Варшави

Джерело: ukrinform.ua

Плани змінилися

У суботу до Варшавського аеропорту імені Шопена прибуло 2 літаки авіакомпанії «Міжнародні Авіалінії України». На борту було 186 трудових мігрантів, яких після прильоту відправили на двотижневу обсервацію. Після цього українців доставлять в різні польські міста для виконання сезонних робіт.

Раніше повідомлялося, що до Варшави українці дістануться чартерним рейсом, проте після розпорядження Ради міністрів Польщі плани змінилися. Як заявив власник компанії з міжнародного працевлаштування Gremi Personal Євген Кириченко, такий крок був вимушеним з огляду на епідеміологічну ситуацію: 

«Ми ухвалили рішення перевезти українців двома літаками після того, як 29 травня польський уряд видав розпорядження про вимоги щодо перевезення пасажирів. Так, на борту всіх повітряних транспортних засобів, зокрема і при здійсненні чартерних рейсів, можна перевозити таку кількість пасажирів, яка займає не більш ніж половину від максимальної кількості посадкових місць на борту».

Євген Кириченко зазначив, що їхня компанія погодилася на такі умови, аби виконати свої зобов'язання перед українськими працівниками і польськими підприємствами. Навіть попри збитки від організації незапланованого додаткового чартеру, умови перебування українців не зміняться:

«З 186 українськими працівниками вже укладені довгострокові трудові контракти. Для них рейс є безкоштовним, компанія також взяла на себе перебування працівників на двотижневій обсервації».

Загалом у Польщі на сьогодні перебуває до мільйона трудових мігрантів з України. Та навіть попри це польський ринок праці потребує десятків тисяч сезонних працівників.

Редакційна команда MIZEZ

Лінник Лариса

Схожі статті по темі:

asdf