Українські заробітчани зможуть повернутися на роботу

Трудових мігрантів з України Німеччині дійсно не вистачає. Про це в одному з інтерв’ю заявила посол Німеччини в Україні Анка Фельдгузен.

Трудових мігрантів

“Ми сподіваємося, що обмеження, яких ми зараз дотримуємося, не будуть діяти постійно. Однак сфера трудової міграції буде зовсім іншою після кризи,” — заявила пані посол. 

Яка ситуація зараз у Німеччині?

Через коронавірусну кризу з Німеччини виїхало понад 8 тис. українців і зараз країна гостро відчуває нестачу працівників у галузях сільського господарства, медицини чи догляду за літніми людьми. 

Нагадаємо, що нещодавно Німеччина  вирішила дозволити в’їзд у країну 80 тис. трудових мігрантів з різних країн протягом квітня-травня для виконання сезонних робіт у сільськогосподарському секторі. Повернутися можуть і українці. Однак вони мають бути готові до серйозних обмежень і гарантувати дотримання всіх правил карантину. 

Заробітчани можуть прилетіти лише спеціальним авіарейсом, а після цього пройти обов’язковий медичний контроль. Протягом двох тижнів новоприбулі трудові мігранти будуть працювати окремо від інших працівників, а виходити за межі господарства їм буде заборонено. Тому ніякої небезпеки поширення коронавірусу не має бути. 

Міністр внутрішніх справ Німеччини Хорст Зеехофер з цього приводу зазначив, що, попри епідемію держава, має злагоджено працювати, а її громадяни не повинні відчувати дискомфорт через подорожчання деяких видів продуктів або ж їх нестачу. 

Редакційна команда MIZEZ

Схожі статті по темі:

asdf