Співпраця України та Німеччини у галузі сільського господарства

Нещодавно відбулася зустріч міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Ігоря Петрашка та посла Німеччини в Україні Анки Фельдгузен. Про це повідомляє інтернет-видання agrotimes.ua з посиланням на прес-службу Мінекономіки.

 Співпраця України та Німеччини у галузі сільського господарства | MIZEZ

Про що йшлося на зустрічі?

На зустрічі обговорили нинішні особливості торгово-економічного та інвестиційного співробітництва між країнами та плани на майбутнє. Було підняте питання про обмін досвідом у відновленні економіки після пандемії COVID-19. Представники обох країн наголосили на необхідності реалізації спільних проектів.

За словами Ігоря Петрашка, Німеччина є надійним партнером України. Ця країна у 2019 році посіла перше місце серед європейських країн-партнерів України у торговельних відносинах. Протягом минулого року обсяг торгівлі між Україною істотно збільшився й сягнув $9,3 млрд. 

“Ми вдячні нашим німецьким колегам за участь у проектах технічної допомоги та експертну підтримку в реалізації Угоди про асоціацію між Україною та ЄС”, — підкреслив Ігор Петрашко. 

Нещодавні події показали, що продовольча безпека є важливою для всіх країн. Міністр економіки підкреслив, що Україна є гарантом світової продовольчої безпеки і тому чітко виконує всі міжнародні зобов’язання, постачаючи агропромислову продукцію на ринки багатьох країн. 

На зустрічі була оприлюднена інформація про:

  • антикризові ініціативи України, які введені задля підтримки дрібного та середнього бізнесу;
  • доступ до довгострокового фінансування бізнесу;
  • надання переваги українським виробникам;
  • потужна підтримка експортного потенціалу країни.

Учасники наголосили на тому, що одразу після зняття обмежень, пов’язаних із пандемією коронавірусу та повернення до звичного життя необхідно провести IV українсько-німецький економічний форум і XI засідання українсько-німецької Групи високого рівня.

Редакційна команда MIZEZ

Нижник Марія

Схожі статті по темі:

asdf