Україна увійшла в організацію зі всесвітньої продовольчої безпеки

8 лютого у форматі онлайн почала роботу 47-ма сесія Комітету зі всесвітньої продовольчої безпеки (КВПБ) продовольчої та сільськогосподарської організації ООН (ФАО).

Українську делегацію очолив заступник міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства – торговий представник України Тарас Качка. Вперше наша країна бере участь у засіданні КВПБ в офіційному статусі. Відповідне оголошення про надання Україні членства, було проголошено під час загальної урочистої частини заходу.

Засідання триватимуть протягом чотирьох днів під загальною темою "Новий погляд на продовольчу безпеку та харчування". В рамках заходу учасникам буде представлено звіт групи експертів щодо створення глобальної концепції продовольчої безпеки та харчування до 2030 року.

Україна працює на світовому продовольчому ринку прозоро та прогнозовано і може долучитися до формування та зберігання світових продовольчих запасів. Слід зазначити, що Україна не вводила обмежень на експорт основних продуктів під час пандемії COVID-19 та наголошує на необхідності спрощення процедур міжнародної торгівлі і запобігання створенню нових торговельних бар’єрів, – прокоментував Тарас Качка.

Що таке Комітет зі всесвітньої продовольчої безпеки ООН?


КВПБ був заснований у 1974 році. Його секретаріат розміщений у штаб-квартирі Продовольчої та сільськогосподарської організації ООН (ФАО) у Римі. У Комітеті обговорюються питання продовольчої безпеки та харчування на глобальному рівні. Комітет розробляє вказівки та рекомендації, які можуть ставати керівництвом до дій для країн в їхній роботі із забезпечення продовольчої безпеки і харчування.


Джерело: Агро24 ТВ

Олександр Власюк

Схожі статті по темі:

asdf