Українці хочуть працювати за кордоном

На сайті Jooble на початку літа роботу за кордоном шукали 6700 користувачів. Відтоді кількість зацікавлених у закордонних заробітках зросла і зараз становить майже 8 тисяч.

За даними Держстату, 42,7% українців заробляють близько 200 доларів без урахування податків. Мінімальна зарплата у Польщі — 600 євро. Лише у 2019 році трудові мігранти переказали в Україну близько 12 мільярдів доларів. Така динаміка цілком зрозуміла: люди їдуть за кордон, аби забезпечити себе та свої родини", – коментує експертз міжнародного працевлаштування Василь Воскобойник і додає, що за даними соціологічних опитувань, лише 2,5% українців шукають роботу за кордоном через інтернет — більшість потрапляє в Польшу за рекомендаціями друзів та знайомих (69,5%).

"Карантин зменшив активність шукачів та роботодавців. Зокрема, кількість запитів від українців на роботу за межами країни з введенням карантину з березня по червень 2020 зменшилася на 60% в порівнянні з аналогічним періодом минулого року. Зараз ми бачимо поступове відновлення активності", - відзначають в прес-службі Jooble.

У Польщі українців чекають в харчовій промисловості, логістиці, на виробництві. Німці так само як, і чехи, запрошують на роботу в сільське господарство.

Нагадаємо, що Німеччина хоче залучати працівників зі східної Європи для збору врожаю

Редакційна команда MIZEZ

Марія Семенчук

Схожі статті по темі:

asdf