Гаряче

Новий макроекономічний прогноз для України: що чекає нас в 2020 році?

Через пандемію коронавірусної інфекції світ переживає кризу, яка позначиться і на Україні. У зв'язку з цим, фахівцями компанії Capital Times було озвучено новий макроекономічний прогноз для України.

Mizez макроекономічний прогноз

Перший сценарій розвитку: оптимістичний

На 2020 рік заплановано відновлення співпраці з Міжнародним Валютним Фондом. Подолання епідемії коронавірусу прогнозують на початок третього кварталу року. Результатом для України стане падіння ВВП в розмірі 4%, курс долара виросте до 30,3 грн (у піковий період складе 35 грн\дол), а інфляція складе до 10,5%.

Другий сценарій розвитку ситуації: песимістичний

Якщо співпрацю з МФВ не буде продовжено, а криза буде рости, то ситуація для України погіршиться. Результатом цього стануть наступні показники:

  • падіння ВВП на 10%;
  • середньорічний курс долара складе 32,6, а в пікові моменти буде підніматися до 45 грн;
  • інфляція складе до 16,5%.

Економічний підйом варто очікувати вже починаючи з четвертого кварталу року. У цьому випадку прогнозується збереження валютних резервів у розмірі $20,1 млрд.

Експерти компанії зазначають, що є висока ймовірність того, що коронавірусна інфекція повернеться з початком осінніх холодів — до цього часу вірус мутує. Тому можливий другий етап як світової, так і української кризи. 

Редакційна команда MIZEZ

Схожі статті по темі:

asdf