Уряд планує додатково експортувати агропродукцію | MIZEZ

Тарас Качка, заступник міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства, повідомив про те, що Україна не припинить активної співпраці з іншими державами щодо додаткового експорту агропродукції для підтримки їхньої продовольчої безпеки.

Тарас Качка запевнив, що Україна може дозволити собі експорт сільськогосподарської продукції. Мінекономіки веде постійний аналіз балансу продовольства. Після оголошення про введення карантинних заходів та зараз ця робота виконується ще більш ретельно та прискіпливо, за словами заступника міністра. Українські посольства вестимуть діалоги з іноземними урядами щодо додаткового експорту агропродукції, спираючись на дані Мінекономіки.

Уряд планує додатково експортувати агропродукцію | MIZEZ

«Окрім уже наявних поставок, ми можемо експортувати фактично всі основні групи агропродукції», — зазначив Тарас Качка.

Про координацію

Заступник міністра звернув увагу на те, що завдяки великій кількості даних уряд здатен зробити торгівлю набагато ефективнішою. Це допоможе зберегти продовольчу безпеку країн, забезпечити безперебійне та надійне постачання. Він також навів приклад негативного втручання уряду: спроби США керувати обсягами торгівлі у відносинах із Європейським Союзом.

Тарас Качка також зазначив, що мова не може йти про створення єдиного урядового оператора, адже додатковий експорт агропродукції в Україні можуть здійснювати лише ДПЗКУ та Аграрний фонд. Мінекономіки орієнтується на можливості наших приватних виробників (як наявних провідних експортерів, так і нових гравців). Головне — координувати дії між експортерами України та покупцями за кордоном. Для проведення такої ефективної координації уряду точно знадобляться торгові представництва й аграрні аташе. Тому плани на здійснення додаткового експорту агропродукції спонукають актуалізувати цю роботу.

Редакційна команда MIZEZ

Схожі статті по темі:

asdf