Українські фермери тепер матимуть безкоштовний доступ до супутникового моніторингу полів

Українсько-американська компанія EOS Data Analytics допомагає українським аграріям подолати негативні наслідки пандемії COVID-19. Вона відкрила безкоштовний доступ до платформи супутникового моніторингу полів EOS Crop Monitoring, щоб фермери могли більше часу проводити вдома.

супутниковий моніторинг

Платформа супутникового моніторингу полів — “хмарний” сервіс, який використовує супутникові знімки для стеження за посівами й надає фермерам важливу актуальну інформацію про їхній стан.

За інформацією, зазначеною на сайті компанії, фермерам пропонуються комерційні зображення з роздільною здатністю ~ 0,5–1,5 мегапікселів як автономне джерело даних для аналітики. Високий рівень деталізації дає змогу отримувати точну та достовірну інформацію.

EOS Crop Monitoring дозволяє аграріям приймати раціональні рішення з огляду на отримані дані. Технологічна платформа повідомляє користувачів про особливості вегетації, попереджає про різку зміну погоди, автоматично визначає пріоритетні види робіт. Завдяки супутниковим даним за станом полів можна стежити, не виходячи з дому. Мінімізується необхідність контактувати з людьми — це дуже важливо під час карантину. 

Компанія повідомила, що зробила доступ до платформи безкоштовним, щоб підтримувати аграріїв під час пандемії. Пропозиція чинна до 30 квітня 2020 року. Щоб скористатися нею, потрібно зареєструватися на сайті платформи та отримати лист з інструкціями для безкоштовного доступу.

“Медики зараз борються за наше сьогодні, тоді як фермери працюють задля завтрашнього дня. Навряд чи можна уявити світ, де сільське господарство просто перестало працювати. Тому ми хочемо допомогти тим, хто не припиняє працювати навіть у нинішній ситуації,” — зазначив Олександр Сакаль, директор з розвитку бізнесу EOS Crop Monitoring.

Він додав, що від запуску цією пропозицією зацікавилося чимало фермерів із різних країн.

***

Про EOS Data Analytics 

EOS Data Analytics — міжнародна компанія, яка пропонує аналітичні хмарні рішення та послуги на основі супутникових та геопросторових даних. Серед партнерів компанії — провідні постачальники супутникових даних, які отримують інформацію від проектів Landsat, MODIS та Sentinel. 

EOS Crop Monitoring використовує машинні алгоритми та обробку супутникових зображень, пропонуючи онлайн-рішення для моніторингу та аналітики у сільському господарстві. В Україні компанія також брала участь у проєкті за підтримки Світового банку та ЄС, "Підтримка прозорого управління земельними ресурсами в Україні". У його рамках створена карта полів України з врожаями, на якій виявили чимало незареєстрованих ділянок. 

Редакційна команда MIZEZ за матеріалами EOS Data Analytics

Схожі статті по темі:

asdf