Свіжа фермерська продукція онлайн: ініціатива херсонських аграріїв

Аграрії об’єдналися для онлайн-продажу овочів під час карантину. Вони доставляють свіжу зелень, овочі, а також фермерські сири. Продукція має попит серед споживачів по всій Україні. Таке об’єднання — відповідь аграріїв на карантинні обмеження, а також можливість для населення отримувати свіжі вітчизняні фермерські продукти.

З чого все починалося

5 фермерів з Херсонщини створили об’єднання для продажу виробленої ними продукції. Через обмеження під час карантину збути товар через ринки стало неможливо, але урожай вже було зібрано. Організація «Земля Таврії» спочатку вирішила допомогти одному фермеру з продажами спаржі, але такий малий асортимент не міг привабити споживачів.

Тоді і вирішили додати товар від інших аграріїв, які вирощують продукцію на Херсонщині. Як результат, з’явилося об’єднання з 5 фермерів, які вирощують редис, томати, картоплю і навіть виготовляють сир. Було створено сайт, який зацікавив покупців, і замовлень стало багато.

Спочатку розраховували на те, що основними покупцями будуть жителі Херсонщини. Але замовлення надходять і з інших областей країни. Іноді виникають складнощі з доставкою деяких продуктів, зокрема сирів та полуниці. Причина — ці товари можуть псуватися навіть при найбільш надійному пакуванні.

Перші результати

Представник організації «Земля Таврії» каже, що перші покупці були дуже задоволені якістю товару. Вони почали активно викладати фото та відео у соцмережі та у своїх дописах закликали підтримати фермерів. Після цього розпочався справжній шквал нових замовлень. Наприклад, 1 травня за день вони отримали 200 замовлень.

Зараз фермери вимушені зробити паузу для прийому замовлень для того, щоб краще адаптувати сайт та спростити його роботу як для покупців, так і для себе.

Редакційна команда MIZEZ

Лінник Лариса

Схожі статті по темі:

asdf