Дистанційна реєстрація худоби в умовах карантину

реєстрація худоби

В Україні запровадили дистанційну реєстрацію поголів’я худоби. Були створені перші особисті кабінети, ідентифікаційні бірки та документи, які будуть доставлятися до власників тварин. Це дозволить господарствам отримувати необхідні послуги без ризику  для здоров’я в умовах карантину.

Переваги сервісу

Державне підприємство “Агентство з реєстрації та ідентифікації тварин” вже зареєструвало перші кабінети. Керівник київської філії Бистро Сергій говорить: 

«Було розширено перелік сервісів та введено можливість доставки засобів ідентифікації тварин разом з документами. Це дозволить людям отримати необхідну послугу в умовах карантинних обмежень».

Перші користувачі сервісу, які зареєстрували персональні кабінети, вже підключені до Єдиного державного реєстру ветеринарних документів. Першими користувачами сервісу стали ПП “Агрофірма “Розволожжя”” (Київська обл.) та ПСП “Володимирівське” (Харківська обл.).

Оформити заявку та отримати всі необхідні документи на тварин можна онлайн, особиста присутність не обов'язкова. Це дозволить підтримати фермерів під час карантину, надавши їм всі необхідні послуги для подальшої роботи.

Заходи для підтримки тваринництва

Окрім запровадження електронної реєстрації тварин, фермери просять підтримки і в інших галузях. Зокрема, голова асоціації тваринницьких господарств Ірина Паламар говорить, що підтримка кооперації фермерів дозволила б не тільки зберегти продовольчу безпеку, а й знайти роботу багатьом селянам. Допомога з ринками збуту також вкрай необхідна.

Раніше депутат Іван Чайківський заявляв, що потрібно внести зміни до експортної політики та робити ставку на переробку сировини для збільшення виробництва товарів із доданою вартістю.

Редакційна команда MIZEZ

Лінник Лариса

Схожі статті по темі:

asdf