Карантин підштовхнув аграріїв до активної онлайн-торгівлі

Карантин через пандемію коронавірусу негативно вплинув на аграрний бізнес. Але власники господарств не впадають у відчай та роблять все, щоб зберегти власну справу. Так, карантин підштовхнув аграріїв до активної онлайн-торгівлі.

карантин

Карантинні зміни

Катерина Звєрєва, директор з розвитку Української плодоовочевої асоціації, зазначає, що зміни торкнулися як тих, хто продавав товар на внутрішньому ринку, так і експортерів. Наразі люди віддають перевагу тій продукції, яка має тривалий термін зберігання, а великі гуртові ринки просто закриті. Усе  це призводить до того, що товар реалізувати складно або зовсім неможливо.

Але аграрії поступово знаходять вихід із ситуації, переходячи на торгівлю онлайн. Вони використовують можливості соціальних мереж та вже встигли налагодити логістичні операції. І фермери, які подбали про швидку доставку, не тільки збережуть свої потужності у кризу, а й зможуть досягти зростання.

Водночас експортери, які раніше були орієнтовані лише на зарубіжні ринки, звернули свою увагу на вітчизняний.

Прогнози для плодоовочевого ринку

Експерт Андрій Ярмак говорить про те, що виробникам зараз категорично не можна знижувати якість своєї продукції. Він говорить:

«До прикладу, якщо раніше людина купувала високоякісну черешню за ціною 5 доларів за кілограм, то тепер вона буде купувати таку ж саму, просто у меншій кількості. І так буде себе поводити більшість покупців. Люди, які звикли до якісної продукції, не будуть витрачати кошти на неякісну».

Але, звичайно, покупці звертатимуть увагу на більш дешеві продукти (проте якісні). До прикладу, якщо раніше людина купувала лохину, то зараз вона ймовірніше придбає якісні яблука. Тобто попит на високоякісні продукти все одно залишиться.

Також на ринку збільшиться попит на продукти, які мають тривалий строк зберігання це картопля, морква, цибуля та цитрусові, переконані експерти. Стабільним буде попит і на продукцію, яка стимулює імунітет часник, імбир та лимон.

Андрій Ярмак стверджує, що добре заробити у такий кризовий період зможуть ті господарства, які вкладають кошти в рекламу, дбають про якість продукції та  безпеку своїх співробітників.

Редакційна команда MIZEZ

Схожі статті по темі:

asdf