Влада працює: підтримка аграріїв та продовольча безпека країни

“Влада працює над недопущенням зриву посівної та отриманням запланованих обсягів зернових”, — про це нещодавно повідомили Олег Устенко та Ігор Петрашко під час робочих зустрічей із представниками агропромислового комплексу. 

Олег Устенко про продовольчу безпеку України

Олег Устенко, радник президента, нещодавно поспілкувався з представниками аграрного бізнесу щодо продовольчої безпеки країни. Це питання є одним із головних на подібних зустрічах, адже зараз найважливіше — не допустити нестачі продовольства та паніки серед населення.

Олег Устенко говорить:

«Актуальним зараз є посилена увага до посівної кампанії, яка має завершитися успішно. Держава вживає всіх заходів для того, щоб восени було отримано необхідний об’єм зернових. Перша наша мета досягнута — ми подбали про координацію усіх галузей, які забезпечують продовольчу безпеку країни».

Радник президента каже, що продовольча безпека — пріоритет для голови держави. Саме тому наразі спільно із урядом він розробляє план, який дозволить подолати та мінімізувати негативні наслідки тривалого карантину.

Ігор Петрашко про підтримку АПК

За словами міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Ігора Петрашка, попри усі проблеми державі вдалося стабілізувати ситуацію. Він говорить:

«Керівництво країни розуміє всю складність ситуації. Саме тому ми маємо зараз єдину мету: отримати гарний врожай. Для цього треба забезпечити аграріїв добривами та засобами для захисту рослин, пальним, дати можливість вільно доставляти робітників на поля».

Ігор Петрашко також зазначив, що Офіс президента, уряд та РНБО об’єдналися зі спільною метою: створити належні умови для аграріїв для збору врожаю. Вони також планують дозволити аграрним компаніям завершити виробничо-технологічні цикли та експортувати надлишки врожаю. Один із ключових моментів наразі — доступне кредитування для аграріїв.

Під час зустрічі з аграріями представники влади також обговорили і кроки для підтримки аграрної сфери. До їх створення були залучені представники аграрних компаній та виробники сільськогосподарської техніки.

Редакційна команда MIZEZ

Схожі статті по темі:

asdf