Планується створення нового агроміністерства


Джерело фото: УНІАН

В Україні може з’явитися нове аграрне міністерство. Про це повідомив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль в інтерв’ю інформаційному агентству агентству “Інтерфакс-Україна”. По суті, планується поновлення роботи міністерства агрополітики. 

Ідеї для створення нового агроміністерства

За словами Дениса Шмигаля, з приводу цього є кілька ідей. Одна з них полягає у виокремленні з Міністерства економіки аграрної гілки та перекваліфікування її в окрему установу. 

“Ми над цим працюємо спільно з міністром економіки, спільно з віце-прем’єрами”, — підкреслює Денис Шмигаль.

Також, за словами прем’єр-міністра, планується істотне посилення промислового блоку. Однак  поки що немає остаточної думки, як саме це зробити: створити окрему посаду або ж призначити заступника в Мінекономіки. Високопосадовці розглядають також можливість створення Міністерства промислової політики та оборонного замовлення.

“Триває дискусія, ми шукаємо формули, людей і найкращий формат реалізації”, — наголошує Денис Шмигаль. 

Процес цієї дискусії не повинен затягнутися. За словами прем’єр-міністра, зараз існує гостра необхідність ухвалити рішення про створення нового аграрного міністерства якомога швидше. 

Однак, як повідомляє інтернет-видання AgroPolit.com, рішення про створення нового міністерства не погоджено з Президентом України Володимиром Зеленським. А якщо воно буде втілено в життя у 2020 році, виплату боргів за минулий рік та держпідтримку аграріїв у нинішньому буде тимчасово припинено. 

Нагадуємо, що за рішенням уряду в 2020 році державна підтримка для аграріїв буде в повному обсязі — 4 млрд грн. Це дозволить розвивати та підтримувати всі галузі сільського господарства України. Найбільшу частину бюджетних коштів (1,2 млрд грн) планують спрямувати на погашення кредитів в агросекторі.

Редакційна команда MIZEZ

Нижник Марія

Схожі статті по темі:

asdf