Гаряче

Міністерство аграрної політики України: коли воно нарешті з’явиться?

Коли в Україні з’явиться Міністерство аграрної політики? – заява Зеленського пролила світло на це питання. Крайнім терміном був названий вересень 2020 року – саме тоді відповідне міністерство буде створено, а також призначать міністра аграрної політики.

qМіністерство аграрної політики Mizez

Деталі заяви президента

Під час робочої поїздки на Волинь та зустрічі із представниками бізнесу Зеленський зробив відповідну заяву щодо становища Міністерства аграрної політики. Наразі швидких дій очікувати не варто, а от у вересні проблему буде вирішено. Тоді почнеться робота Верховної Ради після перерви. Депутати призначать міністра, а саме міністерство буде створено.

Зараз Зеленський очікує від представників аграрного сектору пропозицій щодо кандидатури на посаду профільного міністра.

Відновлення Міністерства агрополітики: що про це відомо

Про те, що планується відновлення Міністерства аграрної політики заявив прем’єр-міністр Шмигаль у травні. Кабінет міністрів має на меті підсилення промислового блоку, а також створення Міністерства промислової політики та окремої посади віце-прем’єра.

Щодо можливого очільника аграрного сектору ходили чутки, що це буде Тимофій Милованов. Але від нього було отримано відмову. Тому питання кандидатури є до сих пір відкритим.

Міністерство аграрної політики припинило своє існування у вересні 2019 року із подачі Олексія Гончарука. Зараз діє тільки Міністерство торгівлі, економіки і сільського господарства. Вирішення цього питання є нагальним.

 

Редакційна команда MIZEZ.

Олександр Власюк

Схожі статті по темі:

asdf