Кабмін виділив 555 млн грн на погашення заборгованості перед аграріями

Прес-служба Кабміну повідомила, що незабаром уряд направить понад 500 млн грн на погашення заборгованості перед аграріями. Виплати здійснюватимуться в межах бюджетної програми «Фінансова підтримка сільгосптоваровиробників».

Хто отримає виплати 

Суть програми полягає у частковій компенсації вартості сільськогосподарської техніки та обладнання вітчизняного виробництва. Кошти будуть перераховані на рахунки українських товаровиробників, які придбали техніку та обладнання сільськогосподарського призначення у період з жовтня по листопад минулого року.

Міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Ігор Петрашко зазначив: 

«Продовження фінансування такої програми є надважливим для українського уряду, адже за роки реалізації вона встигла продемонструвати позитивні економічні зміни. Кількість виробників сільгосптехніки збільшилася майже у 4 рази, а робочі місця вдалося розширити майже на 5 тисяч».

У повідомленні йдеться, що кошти отримають 4 102 аграрії, які за вказаний період придбали 14 756 одиниць техніки та обладнання на загальну суму 2,7 млрд грн.

Переваги програми

Експерти переконані, що фінансування вищезазначеної програми дозволить зменшити кредитно-фінансове навантаження на вітчизняних виробників та сприятиме позитивним економічним змінам. Зокрема, від програми очікують: 

  1. Збільшення обсягів реалізації вітчизняної сільськогосподарської техніки та обладнання на 15%;
  2. Сума податків, отриманих від учасників програми, становитиме приблизно 2,3 млрд грн (із них 550 млн грн — податки на фонд оплати праці).

Нагадаємо, Кабінет міністрів ухвалив рішення щодо виплати аграріям, які втратили посіви через несприятливі погодні умови, по 5 тисяч гривень за гектар. Про це повідомив Тарас Висоцький, заступник міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства.

Редакційна команда MIZEZ

Лінник Лариса

Схожі статті по темі:

asdf