Ощадбанк виплатив аграріям 168 млн грн компенсації за придбання вітчизняної сільгосптехніки

Як повідомляють джерела ukrinform.ua, аграрії з Хмельницької, Чернігівської, Львівської та Луганської областей вже отримали від Ощадбанку 168 млн грн кешбеку за придбання с/г техніки.

Ощадбанк виплатив аграріям 168 млн грн компенсації за придбання вітчизняної сільгосптехніки | MIZEZ

Аграріям почали виплачувати компенсації

У повідомленні йдеться про придбання 880 фермерськими та агропромисловими підприємствами майже 46 тисяч одиниць техніки та обладнання на суму 670 млн грн через Ощадбанк. Наразі він є найбільшим оператором з виплати компенсацій фермерам у межах програми підтримки АПК. 

«Станом на кінець травня Ощадбанк виплатив своїм клієнтам понад 168 млн грн за придбану сільгосптехніку та обладнання».

Окрім виплати кешбеку, буде здійснена часткова компенсація відсотків по кредитах вітчизняних підприємств у розмірі 1,5 облікової ставки НБУ. Але ця сума не перевищуватиме розміру, передбаченого кредитним договором.

Програма «Фінансова підтримка сільгоспвиробників»

Раніше повідомлялося, що Міністерство розвитку економіки та сільського господарства підписало меморандум із представниками банків (їх у списку 23), у межах якого буде реалізована програма підтримки аграрного сектору. 

Програма “Фінансова підтримка сільгоспвиробників” передбачає, що фермерські господарства можуть розраховувати на доступні кредити, а також часткові компенсації за придбану сільгосптехніку та обладнання (відшкодування 70% вартості техніки). Крім цього, підтримка передбачена для переробної галузі.

Мінекономіки переконує, що завдяки програмі понад 20 кооперативів зможуть придбати з держпідтримкою майже 100 одиниць техніки та обладнання.

Зі списком банків, які здійснюють виплати в межах держпрограми, можна ознайомитися у статті.

Редакційна команда MIZEZ

Лінник Лариса

Схожі статті по темі:

asdf