Підтримка аграрного бізнесу: прем'єр-міністр поспілкувався з аграріями

Денис Шмигаль провів із фермерами робочу зустріч, основною темою якої стало термінове створення програм для підтримки фермерів та сільгоспвиробників.

Зміни до бюджету підтримки аграріїв

Під час зустрічі представники аграрної галузі внесли свої пропозиції щодо конкретних змін, яких потребує український агросектор. Одним із пріоритетних та першочергових кроків вони бачать співпрацю з Євросоюзом. Це дозволить залучити кошти від інвесторів та партнерів, які допоможуть ефективно розвивати галузь, створювати нові підприємства та робочі місця.

Прем’єр-міністр повідомив, що до бюджету вже були внесені певні зміни. Так, уряд виділив для підтримки аграріїв 4 млрд гривень. Ці кошти насамперед будуть направлені на розвиток малого та середнього бізнесу. Також буде створена низка програм, які допоможуть зменшити кредитно-фінансові навантаження на аграріїв.

22 квітня було розглянуто питання щодо використання бюджетних коштів для розвитку господарств. Прем’єр зазначив, що найближчим часом усі документи щодо цього питання будуть затверджені та підписані.

Протидія кризі в аграрному секторі

Прем’єр особливу увагу звернув на цьогорічні форс-мажорні погодні обставини, які негативно вплинули на аграріїв майже в усіх областях України. Навіть попри травневі дощі, які вже покращують ситуацію з урожаєм, аномальна засуха цієї весни призвела до великої втрати посівів. Через це багато господарств залишилися без більшої частини врожаю або повністю його втратили. 

Денис Шмигаль підкреслив, що уряд хоче чути саме малі та середні господарства. Це дозволить створити ефективний механізм підтримки та швидко реагувати на запити аграріїв.

Редакційна команда MIZEZ

Лінник Лариса

Схожі статті по темі:

asdf