Дотації аграріям планують почати виплачувати у червні

Тарас Висоцький, заступник міністра розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства, заявив, що Мінекономіки планує розпочати виплачувати кошти за програмами підтримки сільськогосподарських виробників у червні цього року. У бюджеті на 2020 рік на це було виділено 4 млрд грн.

Заступник міністра повідомив, що, відповідно до бюджетного розпису, з червня стане доступним ресурс по фінансуванню програм у цьому році. Тарас Висоцький також зауважив, що згідно з більшістю програм (це напрями садівництва) усі 100% виплат як історично, так і цього року аналогічно заплановано здійснювати у четвертому кварталі року.

Дотації аграріям планують почати виплачувати у червні | MIZEZ

Дотації за напрямами

За словами заступника міністра, щомісячні виплати, які стартують у червні, будуть проводитися за напрямами: компенсація закупівлі вітчизняної сільгосптехніки та компенсація відсотків за кредитами. З третього кварталу цього року стартують виплати коштів відповідно до програми компенсації єдиного соціального внеску для фермерських господарств.

Тарас Висоцький також зазначив, що уряд зараз вирішує питання щодо виділення коштів з резервного фонду, щоби компенсувати втрати аграріям у регіонах, що постраждали від засухи.

Уряд наразі проводить аналіз можливостей державного бюджету країни. Заступник міністра економіки підтвердив, що 4 млрд грн розписано за програмами підтримки, тож резерв там відсутній. Тому влада на сьогодні вивчає питання можливості фінансування з державного резервного фонду.

Нагадаємо, що раніше повідомлялося про плани Кабміну виплатити по 5 тис. грн за гектар сільгоспвиробникам, які втратили урожай зернових культур внаслідок несприятливих погодних умов. Адже на сьогодні в Україні багато агропідприємців зазнали чималих збитків через стихійне лихо. Планувалося здійснити разову фінансову допомогу, яка не вимагатиме повернення.

Редакційна команда MIZEZ

Олеся Мартюк

Схожі статті по темі:

asdf