Тернопільські аграрії шоковані: потужний град знову завдав збитків

Сильні опади продовжують завдавати шкоди українським господарствам. Цього разу збитків зазнали фермери Лановецького району Тернопільської області. 

Починаючи з 13 червня на території Тернопільської області спостерігалися інтенсивні опади у вигляді дощу (30 мм), шквалів та граду. Внаслідок цього були пошкоджені посіви сільськогосподарських культур у селах Іванківці, Ванжулів та Молотків. 

Замулені водовідвідні канали у селі Шушківці створили загрозу погіршення пропускної спроможності дороги Шушківці — Іванківці — Білозірка.

Ситуацію в області обговорювали під час виїзної наради, яку провів голова районної державної адміністрації Василь Бадищук та керівник рятувальної служби району Олександр Мороз.

Прес-служба райради оприлюднила фотографії, які засвідчують масштаб завданих негодою збитків.

Джерело: propozitsiya.com/ua

Місцеві аграрії шоковані, адже ось-ось мали б зібрати хороший урожай. Тепер же їх поля нагадують справжні пустелі.

Ситуація в інших областях

Раніше повідомлялося, що на Вінниччині у селі Клембівка пройшов такий потужний дощ з градом, що рятувальникам довелося відкачувати майже 200 тонн води з дворів і городів. Град знищив всю городину. 

Також сильний град зафіксували і на Харківщині. Він знищив значну частину врожаю місцевих жителів у селі Миколаївка Лозівського району.

«Злива затопила вулиці і посіви на полях. Втратили посіви кабачків, гарбузів, грядки картоплі, розсада помідорів, кукурудзи...».

Нагадаємо, на початку місяця синоптики повідомляли, що для першого літнього місяця будуть характерні грози та дощі. Вони попереджали, що опади у вигляді дощу будуть періодично проходити по всій території країни і, ймовірно, будуть супроводжуватися градом.

Редакційна команда MIZEZ

Лінник Лариса

Схожі статті по темі:

asdf