Уряд вніс зміни у дві важливі для фермерів постанови

3 червня Кабінет міністрів ухвалив 2 постанови, які будуть направлені на допомогу фермерським господарствам. Про це повідомив народний депутат України Василь Мокан у Facebook.

Уряд вніс зміни у дві важливі для фермерів постанови | MIZEZ

Перша постанова

Назва: “Про внесення змін до Порядку надання сімейним фермерським господарствам додаткової фінансової підтримки через механізм доплати на користь застрахованих осіб — членів/голови сімейного фермерського господарства єдиного внеску на загальнообовʼязкове державне соціальне страхування”.

Суть: унеможливить виникнення правових сутичок та створить підстави для виділення бюджетних коштів фермерським господарствам у розмірі 4 млрд грн.

Друга постанова

Назва: “Про внесення змін до Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для надання фінансової підтримки розвитку фермерських господарств”.

Суть: передбачає таку підтримку фермерським господарствам:

  • часткову компенсацію витрат, пов'язаних із сертифікацією органічного виробництва, максимальний розмір якої має становити не більше 100 тисяч гривень на рік;
  • спеціальну бюджетну дотацію у розмірі 5 тисяч гривень за утримання корів фермерському господарству, у власності якого є не менше 5 голів (але не більше 250 тисяч грн на одне господарство);
  • бюджетну субсидію на одиницю оброблюваних угідь (1 гектар) для новостворених фермерських господарств, яка надаватиметься їм для провадження сільськогосподарської діяльності в розмірі не більше 60 тисяч гривень на одне новостворене господарство;
  • часткову компенсацію витрат, пов'язаних з наданням дорадчих послуг, шляхом компенсації 90% вартості (але не більше 10 тисяч гривень за надані дорадчі послуги).

Крім того повідомляється, що у 2020 році влада планує виплати компенсацій, які не були здійснені у минулому році. 

Нагадаємо, що у бюджет на 2020 рік уряд заклав 4,2 млрд грн на підтримку галузі АПК, 1,2 млрд грн з яких передбачається виділити на програму зі здешевлення кредитів.

Редакційна команда MIZEZ

Лінник Лариса

Схожі статті по темі:

asdf