Уряд визначив 30 пріоритетних проектів в економіці до 2030 року

Нещодавно у Кабінеті Міністрів визначили список із 30 економічних проектів, яким буде надано пріоритет до 2030 року. Вони були обрані за результатами аудиту держави, яку презентував прем’єр-міністр.

Уряд визначив 30 пріоритетних проектів в економіці до 2030 року

Які проекти будуть у пріоритеті?

Ті проекти, які були включені до списку, стосуються секторів української економіки, щодо яких буде створено довготермінову стратегію розвитку. Зокрема, пріоритет нададуть розвитку медицини та освіти, сферам соціальних послуг та культури, фінансовому сектору. Уряд також планує зменшити частку держави в економіці та зниження навантаження на бізнес.

Планується збільшити видобуток корисних копалин та розвивати аграрний сектор, покращити та зробити сприятливим податковий режим для бізнесу. Останнє має стимулювати розвиток та створення дослідницьких компаній та інфраструктури для них. Має бути створеною й економічна база для покращення медицини, соціальних послуг, культури та освіти.

Стратегічною ціллю для України є залучення приблизно 40 млрд доларів для розвитку енергетичної системи. Із цієї суми 23 млрд планують залучити на генерацію, а 17 – на розподіл та генерацію. У відновлювальну енергетику мають залучити близько 10 млрд доларів. Урядовці планують розглянути можливість виробництва водню, для чого будуть використовувати зайву електрику. Такий продукт має йти на експорт до ЄС.

Редакційна команда MIZEZ.

Марія Семенчук

Схожі статті по темі:

asdf