Уряд представив свій план дій на 2020 рік у рамках земельної реформи

Уряд ознайомив із планом дій у рамках земельної реформи. Зокрема, у планах – скасування інституту постійного користування землею, завершення інвентаризації земель державної власності. Саме ці завдання будуть пріоритетними.

уряд

Деталі майбутніх планів

Міністерство економічного розвитку планує розробку і подальше подання на розгляд до Кабінету міністрів законопроекту, який стосується змін у Земельному кодексі. Планується, що це відбудеться у грудні. Зокрема, відомство планує скасувати право користування земельними ділянками на постійній основі. Це дозволить уникнути ризику виникнення корупційної складової. Також таке рішення повинно збільшити надходження коштів до бюджету.  

Всі відомості про земельні ділянки, на які власники отримали права до 1 січня 2013 року, будуть внесені у реєстр. Планується, що до початку 2021 року до такого списку включать мінімум 10 відсотків від таких земель. Відсутність цих даних створює ризик порушення закону та прав власників. Також до кінця року треба завершити інвентаризацію ділянок, які знаходяться у державній власності та мають сільськогосподарське призначення. Все це дозволить впорядкувати відомості про земельні наділи, викрити корупційні схеми та попередити виникнення нових.

Щоб отримувати новини вчасно, підпишись на наш телеграм-канал

Редакційна команда MIZEZ.

Марія Семенчук

Схожі статті по темі:

asdf