Зеленський наполягає на необхідності реформи сіл

Володимир Зеленський говорить про те, що необхідно проводити реформу сіл в Україні. Це дозволить створити нові робочі місця та запобігти явищу, коли молодь їде із села до міста в пошуках роботи та кращих умов для життя.

Володимир Зеленський реформи Mizez

Мета та завдання реформи

Президент заявив про бажання поставити задачу перед Урядом щодо того, щоб підготувати принципово новий підхід до реформування невеликих міст та сіл. Планується, що все буде зроблено на прикладі села Садове, яке знаходиться в Херсонській області. Президент нещодавно відвідав його під час робочої поїздки. Місцеві жителі побоюються, що через реформу освіти школу в Садовому можуть закрити. Президент запевнив, що цього не станеться – і пообіцяв обговорити питання на зустрічі із виконуючим обов’язки міністра освіти. Ситуація у Садовому й стала поштовхом до рішення про необхідність реформування українських сіл.

Зеленський зазначив, що у кожному селі повинні бути створені робочі місця, мають бути школи та медична допомога. Також важливою є отримання послуг і в режимі онлайн – а для цього треба налагодити інтернет-зв’язок, адже зараз села навіть не завжди мають нормальний доступ до Мережі.

Читайте також: ПОСИЛЕННЯ СПІВПРАЦІ УКРАЇНИ ІЗ БІЛОРУССЮ В АГРАРНОМУ СЕКТОРІ

Щоб отримувати новини вчасно, підпишись на наш телеграм-канал

Редакційна команда MIZEZ.

Олександр Власюк

Схожі статті по темі:

asdf