Посилення співпраці України із Білоруссю в аграрному секторі

Нещодавно Ігор Петрашко, Міністр розвитку економіки, повідомив про те, що Україна та Білорусь будуть підтримувати діалог в області фітосанітарних норм. Планується посилення співпраці, про що були отримані домовленості і міністром сільського господарства Республіки Білорусь Іваном Крупко.

білорусь мізез агро

Деталі домовленості

Нещодавно між профільними міністерствами України та Білорусі була досягнута домовленість про поглибленні співробітництва в аграрній сфері. Мова йде про торгово-економічне співробітництво. Для нашої країни Білорусь є ключовим партнером в області торгівлі. Саме тому в аграрному секторі таке партнерство має безліч перспектив.

Обидві країни підтримують діалог в області фітосанітарних та санітарних норм, що дозволить зробити співробітництво взаємно вигідним. Делегація із Білорусі прибула до України в рама агропромислової виставки, яка проводилася 11-12 серпня в Києві.

За даними статистики, за п’ять місяців поточного року товарообіг між країнами склав більше, ніж 1,5 млрд доларів. За 2019 рік такий показник сягнув 5,6 млрд доларів.

Раніше ми повідомляли: УКРАЇНА ПРИЙМЕ ЄВРОСТАНДАРТИ З УТРИМАННЯ СВІЙСЬКИХ ТВАРИН ТА ПТАХІВ

Щоб отримувати новини вчасно, підпишись на наш телеграм-канал

Редакційна команда MIZEZ.

Марія Семенчук

Схожі статті по темі:

asdf