Компенсація за покупку сільськогосподарської техніки українського виробництва

В Міністерстві економіки повідомили про те, що українські аграрії можуть розраховувати на компенсацію за придбання вітчизняної сільськогосподарської техніки. Таке розпорядження вже отримала держскарбниця.

Допомога для аграріїв

В профільному міністерстві нещодавно затвердили суму у 47 млн гривень, які передбачені для компенсації аграріям, що придбали вітчизняну сільськогосподарську техніку або обладнання для роботи. Про це розповів Тарас Висоцький. Відповідне доручення вже передали до державної скарбниці.

сільскогосподарська техніка

Також 3 серпня затвердили кошти у розмірі 124,9 млн гривень, які призначені для компенсації аграріям за відсотки по користуванню кредитами за період від січня до червня цього року. У червні затвердили кошти для тих, хто придбав сг техніку або обладнання від українських виробників, починаючи із грудня 2019 до травня 2020.

У лютому цього року було прийняте рішення про заснування профільного фонду із часткового гарантування кредитів у сфері сільського господарства. Дане рішення покликане спростити процедуру отримання кредиту для малих фермерських господарств, у яких немає кредитної історії. Бюджет програми із здешевлення кредитів для фермерів складає 1,2 млрд. Один із напрямків компенсації – кредити для придбання земель сільськогосподарського призначення.

А ще у листопаді минулого року Тимофій Мілованов повідомив про те, що для українців стали доступними кредити для придбання землі із ставкою від 3 до 5 відсотків. За таких умов можна буде купити земельну ділянку після того, як запрацює ринок землі.

Читайте також:  

Редакційна команда MIZEZ.

Олександр Власюк

Схожі статті по темі:

asdf