Форми документів для отримання компенсацій за кредитами затверджені

Мінекономіки затвердило форми документів, за якими здійснюватиметься фінансова підтримка фермерів, зокрема виплати компенсацій за кредитами. Про це повідомляє propozitsiya.com.

Форми документів для отримання компенсацій за кредитами затверджені | MIZEZ

Які форми були затверджені

  • форма заявки на участь у конкурсі для отримання компенсації за укладеними кредитними договорами;
  • форма реєстру компенсаційних виплат позичальникам за сплачені уповноваженому банку відсотки за користування кредитами;
  • форма реєстру компенсаційних виплат позичальникам за сплачені уповноваженому банку відсотки за користування кредитами у листопаді — грудні минулого року.

Що дає затвердження цих документів 

Завдяки вищезазначеним документам уповноважені банки зможуть розпочати роботу щодо прийняття заявок від позичальників на отримання часткової компенсації відсоткових ставок. А позичальники, у свою чергу, матимуть змогу звернутися до банків та подати заявку для отримання фінансової підтримки за рахунок коштів держбюджету.

Компенсації надаються відповідно до постанови Кабміну від 29 квітня 2015 року № 300 “Про затвердження Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для фінансової підтримки заходів в агропромисловому комплексі шляхом здешевлення кредитів”.

Хто отримає компенсації

Така компенсація надається на конкурсній основі:

  • юридичним особам незалежно від організаційно-правової форми та форми власності;
  • фізичним особам — підприємцям, які працюють у галузях тваринництва та використали кредитні кошти для покриття поточних витрат, а також витрат капітального характеру.

Сума компенсації не може перевищувати:

  • для позичальників, які провадять діяльність у галузях тваринництва, — 15 млн. гривень;
  • для позичальників, які провадять діяльність за іншими видами сільськогосподарської діяльності (крім тваринництва), — 5 млн. гривень.

За матеріалами propozitsiya.com

Схожі статті по темі:

asdf