Держпрограма «Доступні кредити 5-7-9%» стає дедалі популярнішою

Державна програма «Доступні кредити 5-7-9%» стає дедалі популярнішою, демонструючи позитивну динаміку підтримки мікро- та малого бізнесу. Таку інформацію нещодавно оприлюднила прес-служба Міністерства економіки, торгівлі та сільського господарства України. 

Зазначається також, що за тиждень, з 12 по 19 червня, державна програма «Доступні кредити 5-7-9%» мала приріст у цілих 69% (а це +593 заявки з пакетом документів на суму 1,6 млрд грн). 

Держпрограма «Доступні кредити 5-7-9%» стає дедалі популярнішою | MIZEZ

“Процес по програмі 5-7-9 активно пішов. Лише за один попередній тиждень отримано нових заявок на 1,6 млрд грн. З них на рефінанс під 0% — на 1,1 млрд грн. Маємо 16 банків, які працюють за цією програмою”, — прокоментував ситуацію у прямому ефірі на каналі “Прямий” міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Ігор Петрашко.

За інформацією на 22 червня українським підприємцям уже було видано 721 кредит на загальну суму 509,4 млн грн. Кредитування отримали такі галузі:

  • 57% підприємства галузі сільського господарства;
  • 17% галузь торгівлі та виробництва;
  • 6% підприємства промислової переробки. 

Областями-лідерами за кількістю укладених договорів є Кіровоградська (8%) та Рівненська (8%). Загалом від українських підприємств банки отримали понад 5 тис. заявок на суму 6,4 млрд грн. 

“На рефінансування отримано заявки з пакетами документів кредитів під 0% на суму 2 219 млн грн, серед яких вже видано 35 кредитів на рефінанс під 0% на суму 134 млн грн. Розпочато кредитування з використанням кредитних гарантій. Видано два «гарантованих кредити» на загальну суму 2,8 млн гривень. Також видано два кредити початківцям всього на 1,7 млн грн”, — йдеться на сайті Мінекономіки. 

Редакційна команда MIZEZ

Нижник Марія

Схожі статті по темі:

asdf