Лайфхаки вирощування білоголової капусти у промислових масштабах

Білоголова капуста належить до переліку соціальних продуктів і є невід'ємною складовою борщового набору.  Саме тому вирощування цього овоча аграрії з року в рік прагнуть зробити якомога ефективнішим. У 2020 році загальна площа, зайнята капустою, складає близько 66 тис. га. Щоб отримати хороший урожай, варто знати кілька лайфхаків, якими MIZEZ залюбки з вами поділиться. 

Лайфхаки вирощування білоголової капусти у промислових масштабах | MIZEZ

Топ-3 поради для отримання багатого врожаю білоголової капусти

Порада перша. Правильний вибір гібриду або сорту для ґрунтово-кліматичних умов свого регіону — основа основ. Зауважте, що ранні гібриди білоголової капусти погано зберігаються та мають низьку врожайність. Але їхні смакові якості гідні найвищих похвал. Середньостиглі гібриди стійкіші до хвороб, їхня врожайність вища. Також їх можна зберігати протягом нетривалого часу. А от пізні гібриди мають хорошу лежкість, однак їхні смакові якості поступаються ранньостиглим. Обирайте насіння білоголової капусти з огляду на його якісні показники та характеристики сорту чи гібриду. 

Порада друга. Розсада капусти, придатна для висадки в полі, має потужну кореневу систему та розетку з 3-4 справжніх листків. Така рослина при пересаджуванні не зазнає сильного стресу та витриваліша до негативного впливу погодних умов. Міжряддя може бути від 75 до 60 см. Густота сівби ранньостиглої капусти становить від 45 до 55 тис. рослин на гектар. Пізньої сіють менше — від 28 до 45 тис. Розміщуйте рядки капусти зі сходу на захід. Так рослини будуть отримувати рівномірне освітлення протягом дня. 

Порада третя. Обов'язково дотримуйтеся сівозміни. Білоголова капуста щороку вимагає нового місця вирощування, адже у ґрунті накопичуються збудники хвороб і зимують шкідники. Сміливо висівайте капусту після огірків, томатів, бобових, цибулі, моркви або багаторічних кормових трав.

Дотримуючись усіх правил під час сівби та вирощування білоголової капусти, і вона обов'язково порадує вас гарним урожаєм.

Редакційна команда MIZEZ

Нижник Марія

Схожі статті по темі:

asdf