Спрощення ведення плодоовочевого бізнесу залишило б вдома сезонних працівників

Полегшення умов ведення плодоовочевого бізнесу в Україні сприяло б його розвитку та поверненню українських заробітчан додому. Про це заявила директорка з розвитку Української плодоовочевої асоціації (УПОА) Катерина Звєрєва.

Спрощення ведення плодоовочевого бізнесу залишило б вдома сезонних працівників | MIZEZ

Кроки для полегшення діяльності овочівників

За словами Звєрєвої, якби процедура реалізації плодоовочевої продукції в Україні була простішою, держава лише б виграла:

“Наприклад, можна дозволити реалізовувати власноруч вирощену продукцію за наявності лише паспорта (як у Молдові), а господарствам, що купують таку продукцію, — знизити оподаткування”.

Звєрєва переконана, що навіть такі невеликі зміни переконали б українських заробітчан не їхати за кордон і почати займатися підприємницькою діяльністю на своїх земельних паях, розвиваючи галузь плодоовочівництва.

Зменшення податків для бізнесу значно полегшили б умови діяльності підприємств, адже зараз понад 90% української плодоовочевої галузі знаходиться в тіні. 

“Одним із рішень даної проблеми було б зниження ставки ПДВ хоча б до рівня 8-10%”

— зазначила Катерина Звєрєва.

Директорка з розвитку Української плодоовочевої асоціації переконана, що галузь почне стрімко розвиватися з впровадженням 5%-го податку на реалізацію плодоовочевої̈ продукції̈ на суму до 500 тис. грн (без необхідності надавати незліченну кількість довідок, лише паспорт і код). Сьогодні розмір ставки складає 19,5%.

“Нам потрібно зробити все, щоб українці були вмотивовані залишатися в країні та заробляти гроші тут. Це не тільки додаткові інвестиції в економіку, це ще і гарні фахівці, які навчаються сучасним технологіям вирощування та впроваджують нові методики. Вони — скарб України”.

Редакційна команда MIZEZ

Лінник Лариса

Схожі статті по темі:

asdf