Карантинні заходи заблокували картопляну галузь у світі

Пандемія коронавірусу призвела до паралізування картопляної галузі у світі. Це стало одним із найзначніших економічних негативних наслідків уведення карантинних заходів у продовольчій галузі. На сьогодні урядові та приватні структури прагнуть звести до мінімуму збитки для підприємств, що займаються виробництвом, продажем та переробкою картоплі.

Карантинні заходи заблокували картопляну галузь у світі | MIZEZ

Південна Корея

Закриття їдалень у школах призвело до порушення ланцюга постачання картоплі. 11 тис. тонн картоплі могли просто згнити, але в країні вжили заходів для запобігання цьому. Там почали постачати картоплю населенню зі знижкою 50%, а ще створили спеціальний кулінарний сайт, на якому публікували рецепти страв із картоплі. Завдяки цьому вдалося збути 4000 тонн овочів упродовж 2 тижнів.

Канада

По канадським картоплярам ударило закриття готелів та ресторанів для відвідувачів. Особливість картопляної галузі в країні, полягає в тому, що 75% врожаю цього овоча споживається саме в закладах громадського харчування у вигляді картоплі-фрі. Внаслідок уведення карантину зібралася нереалізована продукція обсягом у 80 тис. тонн. Ситуацію дещо врятувало збільшення продажів чипсів та свіжої картоплі населенню.

США

Через карантин вартість картоплі в деяких штатах знизилася на 50%. Від більшості планів із переробки овоча довелося відмовитися. Однак картопляна галузь у США поступово відновлюється.

Бельгія

Тут ситуація набагато гірша, адже у зв’язку з карантинними обмеженнями не вдається реалізувати 750 тис. тонн врожаю картоплі найвищої якості. З аналогічними проблемами зіштовхнулися представники галузі і в Великобританії, які не мають змоги продати 190 тис. тонн продукції. Уряд та підприємці обох країн намагаються наростити прямі продажі та популяризувати картопляні страви.

Варто зауважити, що найбільше постраждали в картопляній галузі виробники вузькоспеціалізованих сортів, призначених для приготування фрі та чипсів. Так сталося тому, що виробництво було підлаштоване під певні переробні підприємства для подальшої реалізації в кафе та ресторанах.

Редакційна команда MIZEZ

Олеся Мартюк

Схожі статті по темі:

asdf