Господарство майбутнього на Кіровоградщині

Фермерське господарство «Омельяненко» відоме на Кіровоградщині своїми інноваційними підходами до ведення агробізнесу. Так, його власник постійно знаходиться в пошуку сучасних засобів ведення господарства, які допоможуть зробити його більш екологічним, ефективним та менш затратним.

Господарство майбутнього на Кіровоградщині Mizez

Електротехніка як буденність

Зараз фермерське господарство «Омельяненко» вирощує ячмінь, соняшник, пшеницю. А все вирощують та обробляють за допомогою сучасної техніки. Так, саме тут вперше з’явилася електровантажівка Tesla, а для потреб співробітників придбали електрокар Hyundai. Такий підхід до господарювання був з самого початку. Так, почалося все із комбайна John Deere, потім був створений спеціальний елеватор. Більшість електроенергії тут виробляють завдяки сонячній станції та тепловим насосам.

На фермі використовують технологію Strip-till, під яку придбали спеціальний культиватор KUHN, очікують на прибуття електровантажівки Tesla Semi. Також очікують не велику техніку із штучним інтелектом та автоматизацією. В перспективі – подальше оновлення техніки, повний перехід на електричний транспорт, збереження земельного банку.

Щоб отримувати новини вчасно, підпишись на наш телеграм-канал

Редакційна команда MIZEZ

Денис Кулішов

Схожі статті по темі:

asdf