Одеська ОДА виділила 15 млн грн на підтримку аграріїв, які постраждали від посухи

На офіційному веб-сайті Одеської обласної державної адміністрації з'явилась інформація щодо виділення 15 млн грн на підтримку аграріїв, які постраждали від посухи. Кошти будуть виділені з обласного бюджету і направлені на підтримку агропромислового комплексу регіону.

Уряд допоможе аграріям

Через несприятливі погодні умови (засуху і нестачу вологи на початку весни) в Україні загинуло понад 386 тис. га посівів ріпаку, ячменю, пшениці. Найгіршою ситуація була на Одещині, де зафіксували найсильнішу засуху з 1947 року. Деякі фермери втратили 100% врожаю.

З огляду на це, Одеська ОДА звернулася до усіх можливих державних структур з проханням виділити кошти та стабілізувати ситуацію в регіоні.

Начальник управління аграрної політики Одеської ОДА Іван Петрів зазначив, що ініціатива була підтримана депутатами на сесії обласної ради:

«Ми звернулися до президента України, прем'єра, комітету з аграрних питань Верховної Ради та уповноваженого президента з земельних питань. Рішення підтримали, і ми отримали 15 млн грн на підтримку наших аграріїв».

Кошти будуть розподілені на наступні напрямки:

  • 5 млн грн — здешевлення вартості електроенергії, витраченої на подачу води для зрошення;
  • 5 млн грн — здешевлення вартості придбання сільгосптоваровиробниками базового насіння сільськогосподарських культур вітчизняної селекції;
  • 5 млн грн — часткова компенсація витрат на утримання корів, вівцематок і ярок.

З обласного бюджету вже виділено майже 22 млн грн на підтримку постраждалих господарств. 

Зазначимо, що деякі аналітики не погоджуються з офіційною статистикою втрати посівів і стверджують, що цифра вже досягла 920 тис. га.

Редакційна команда MIZEZ

Лінник Лариса

Схожі статті по темі:

asdf