В Одеській області найсильніша посуха з 1947 року

“В Одеській області найсильніша посуха з 1947 року. Існує страшна загроза втрати врожаю”, — повідомив Максим Куций, голова ОДА. Область вже втратила 0,5 млн гектарів врожаю озимих культур. Це стихійне лихо вважають найбільшим за 70 років історії регіону.

Наслідки посухи та дії влади

Очільник області повідомив, що за попередніми прогнозами втрати врожаю можуть становити 2,5 млн тонн. Місцеві фермери вже другий рік поспіль страждають від посухи, але цього року вона особливо катастрофічна. 

Аграрії можуть зазнати збитків на 2 млн гривень. Тому Максим Куций основним завданням вважає будь-яким способом допомогти господарствам та запобігти їх банкрутству.

“Регіону загрожує загибель близько 500 тис. га озимих через посуху. Це більш ніж 50% від усіх посівів у регіоні”.

ОДА вже звернулася до банків із проханням відстрочити погашення кредитів або створити пільгові умови для аграріїв. Це допоможе господарствам уникнути банкрутства та зберегти продовольчу безпеку області. 

Допомога з боку держави зараз вкрай необхідна для фермерів. Нагадаємо, що через повну втрату врожаю та борги на Одещині фермер вчинив самогубство.

Що відомо про аграрія, який пішов з життя

Фермер Володимир Сердюченко мав господарство у селі Шевченкове — 150 гектарів орендованої землі, в яку він вклав майже 700 тисяч гривень. Частина цих коштів була взята в борг. Крім цього, він також був винен кошти своїм односельцям, у яких орендував паї — сума складала мільйон гривень. 

Посуха спричинила повну втрату врожаю. Перед смертю чоловік залишив записку, де і пояснив свій вчинок — він вкоротив собі віку через те, що втратив врожай та не мав змоги розрахуватися з боргами.

Редакційна команда MIZEZ

Лінник Лариса

Схожі статті по темі:

asdf