Зміни клімату негативно вплинуть на вирощування картоплі

Через посуху за 10 років вирощувати картоплю в Україні буде недоцільно – про це говорить Тетяна Адаменко, начальниця відділу агрометеорології «Укргідрометцентру».

Зміни клімату негативно вплинуть на вирощування картоплі | MIZEZ

Зміни клімату та зміни для аграріїв

Тетяна Адаменко вказала на те, що найближчі два тижні в Україні буде справжнє спекотне літо. Прогнозуються температури в діапазоні від 22 до 27 на заході, а в інших регіонах – від 27 до 33 градусів. Серйозних антициклонів синоптики не очікують. Подібний температурний режим разом із відсутністю опадів суттєво вплине на урожай зернових, а також негативно позначиться на картоплі. У майбутньому, зважаючи на такі зміни клімату, вирощування картоплі буде недоцільним – вважає Тетяна Адаменко.

За її словами, кліматичні зміни говорять про те, що через десяток років більша частина нашої країни буде непридатною для вирощування картоплі. Через високу температуру ґрунт буде перегріватися, а це шкідливо для культури. Поки що це лише прогнози, але подібний сценарій є досить реальним.

Нагадаємо, що за період від січня по травень 2020 року імпорт картоплі до України виріс в одинадцять разів, якщо порівнювати із цим же періодом минулого року.

Редакційна команда MIZEZ

Схожі статті по темі:

asdf