Одеські аграрії вже змирилися з втратами посівів і готуються працювати в мінус

Жахлива посуха в Одеській області, яка призвела до загибелі 100% посівів у деяких районах, змусила місцевих аграріїв кардинально змінити плани на цей рік та шукати вихід із ситуації, що склалася. Деякі вже змирилися з тим, що в цьому році заробити не вдасться.

Одеські аграрії вже змирилися з втратами посівів і готуються працювати в мінус | MIZEZ

Одеські аграрії пересівають поля

Найсильніша посуха з 1947 року в Одеській області призвела до масштабної втрати посівів озимих культур. Одеські аграрії вже змирилися з втратами врожаю і зараз активно пересівають озиму пшеницю, ріпак, ячмінь. Врожаю фруктів та ягід, кажуть, не буде взагалі.

Проте найбільше у цій ситуації аграрії переймаються неспроможністю розрахуватися з пайовиками, які їм довірилися.

Про зустріч з постраждалими аграріями на своїй Facebook-сторінці розповів голова Миргородської районної громадської організації “Асоціація фермерів та приватних землевласників “Відродження Полтавщини”” Віктор Галич:

“Сьогодні зустрічалися з одеськими фермерами. Кажуть, що майже у всіх районах дощу не було 10 місяців, озимина повністю загинула… Пересівали горох, ячмінь, але і ті загинули, доведеться пересівати втретє. Соняшник не сіяли, бо сенсу сіяти в абсолютно сухий ґрунт немає”.

Також у своєму дописі Віктор повідомив про рясний дощ в деяких районах, який дав надію аграріям на збереження врожаю. Водночас у південних районах, де традиційно займаються ягідництвом, виноградарством і садівництвом, пройшло аж 4 хвилі приморозків, тому врожаю ягід і фруктів там не буде взагалі.

Допомога з інших областей

Віктор Галич також повідомив про рішення Полтавської обласної Асоціації фермерів допомогти одеським аграріям:

“Було ухвалено рішення допомогти нашому благодатному південному краю, аби він остаточно не перетворився на пустелю. Спільними зусиллями будемо допомагати місцевим аграріям, чим зможемо”.

Редакційна команда MIZEZ

Лінник Лариса

Схожі статті по темі:

asdf